En Çok Bayrak Alan Üniversiteler Belli Oldu

Kastamonu Üniversitesi, en çok bayrak alan üniversiteler sıralamasında birinci oldu. Necmettin Erbakan Üniversitesi ikinci, İnönü Üniversitesi üçüncü sırada yer aldı.

Engelsiz Program Nişanı Ödülleri Sahiplerini Buldu

Engelsiz Program Nişanı Ödülleri'nde Marmara Üniversitesi ilk sırada yer alırken, Anadolu Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi ikinciliği paylaştı. Sakarya Üniversitesi ise üçüncü oldu.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar: "Bu ödüller vesilesiyle engelli bireylerin yükseköğretime tam, etkin ve eşit katılımını sağlamak gayesiyle yükseköğretim kurumlarımız tarafından gerçekleştirilen çalışmalar bizleri mutlu ediyor."

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, "2024 Engelsiz Üniversiteler Ödül Töreni"nde ödülleri üniversitelere takdim etti.

Özvar, yükseköğretim sistemindeki engelli öğrenci sayısının 58 bin civarında olduğunu vurgulayarak, bu alanda yürütülen çalışmaların önemini belirtti.

Üniversitelerin engelleri kaldırmak için engelli öğrenci sayısını ve engel durumlarını bilmesi gerektiğini ifade eden Özvar, eğitim ve program içeriklerinin farklı engel gruplarına erişilebilir olması gerektiğini vurguladı.

YKS (Üniversite) tercihleri 2024 başladı! YKS tercihleri nereden yapılıyor? YKS (Üniversite) tercihleri 2024 başladı! YKS tercihleri nereden yapılıyor?

En Çok Bayrak Alan Üniversiteler

  1. Kastamonu Üniversitesi
  2. Necmettin Erbakan Üniversitesi
  3. İnönü Üniversitesi
  4. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi
  5. Aksaray Üniversitesi
  6. Ege Üniversitesi

Engelsiz Program Nişanı Ödülleri

  1. Marmara Üniversitesi
  2. Anadolu Üniversitesi
  3. Dokuz Eylül Üniversitesi
  4. Sakarya Üniversitesi

Engelsiz Üniversite Ödülleri, "Engelsiz Üniversite Bayrakları" ve "Engelsiz Program Nişanları" olmak üzere iki alanda veriliyor.

"Engelsiz Üniversite Bayrakları" üç kategoride veriliyor: Mekânda Erişilebilirlik (Turuncu Bayrak), Eğitimde Erişilebilirlik (Yeşil Bayrak) ve Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik (Mavi Bayrak).

"Engelsiz Program Nişanı" ise programlarını farklı engelli gruplarına erişilebilir kılan üniversitelerin ilgili programlarına takdim ediliyor.

Kaynak: rss