Osmangazi Belediyesi'nden Sokak Hayvanlarına Koruma ve Rehabilitasyon Çalışmaları

Osmangazi Belediyesi, son dönemde gündemde olan Hayvanları Koruma Kanunu’ndaki olası değişiklikler ışığında, başıboş sokak hayvanları için yürüttüğü kısırlaştırma, sahiplendirme ve rehabilitasyon çalışmalarıyla hem toplum güvenliğini hem de hayvanların yaşam hakkını koruyor.

Başıboş sokak köpekleriyle ilgili yaşanan saldırı olayları ve bu konudaki yasa çalışmaları, toplumda tartışmalara neden oluyor. Meclise sunulması beklenen yasa teklifi, sokak köpeklerinin barınaklara toplanmasını ve belirli bir süre sahiplenilmezlerse uyutulmasını öngörüyor. Bu teklif, hayvan severlerin tepkisini çekiyor.

Barınak 3

İnsan Güvenliği ve Hayvan Hakları Dengesi

Osmangazi Belediyesi, Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’nde yürüttüğü kısırlaştırma, sahiplendirme ve rehabilitasyon çalışmalarıyla, sahipsiz hayvanların toplum için tehlike oluşturmasını engelliyor. Belediyenin bu çalışmaları, hayvan haklarına saygı gösterirken, aynı zamanda toplumun güvenliğini de sağlıyor.

Barınak 6

Başkan Bozbey'den talimat: "Çiftçinin ürünü tarlada kalmayacak" Başkan Bozbey'den talimat: "Çiftçinin ürünü tarlada kalmayacak"

Saldırgan Köpeklere Yakın Takip

Belediye ekipleri, saldırgan sokak köpeklerini tespit ederek, sakinleştirici iğne ile yakalıyor ve Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’ne götürüyor. Burada kontrol altında tutulan köpekler, veteriner hekimler tarafından muayene ediliyor ve barınakta yaşamlarına devam ediyorlar.

2024 Yılında Önemli Başarılar

Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi, 2024 yılının ilk beş ayında 1402 sokak hayvanını kısırlaştırdı ve 276 hayvanı sahiplendirdi. Ayrıca 2 bin 646 sokak hayvanına tedavi uygulandı ve toplam 36 ton kuru mama tüketildi.

Barınak 12

Başkan Erkan Aydın'dan Açıklamalar

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, hayvanlara yönelik yeni düzenlemelerle ilgili olarak, “2020’de meclise sunulan Hayvanları Koruma Kanunu yeterli bulunmadı ve yeni yasa çalışmaları başladı. Hiçbir vatandaşımızın başıboş köpekler nedeniyle zarar görmesini istemeyiz. Bu sorunun çözümü için fon kurulması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Kısırlaştırma ve Sahiplendirme Vurgusu

Başkan Aydın, uyutma yerine kısırlaştırma ve sahiplendirmeyi savunarak, “Osmangazi Belediyesi Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’nde sokak hayvanları için en iyi koşulları sağlamaya çalışıyoruz. Her hayvan kısırlaştırılırsa popülasyon azalır ve sorunlar çözülür” dedi.

Sokak Hayvanları Yaşamın Bir Parçası

Başkan Aydın, sokak hayvanlarının yaşamımızın bir parçası olduğunu belirterek, “Can dostlarımız, yaşamlarımızı güzelleştiriyor. Bu canlıların yaşam koşullarını iyileştirerek, daha iyi bir yaşam sunmayı amaçlamalıyız” dedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ