Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) bünyesinde faaliyet gösteren Bursa AB Bilgi Merkezi, Blockchain teknolojilerinin hızla geliştiği günümüzde önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Endüstriyel kullanımına dair ipuçlarının paylaşıldığı etkinliğe, birçok uzman ve sektör temsilcisi katıldı.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nun maddi desteğiyle yürütülen Türkiye’de AB Bilgi Merkezleri Ağı’nın desteklenmesi projesi çerçevesinde, 1997 yılından bu yana BTSO çatısı altında faaliyet gösteren Bursa AB Bilgi Merkezi, farkındalık çalışmalarına devam ediyor. Merkez tarafından düzenlenen 'Blockchain Teknolojilerinin Endüstriyel Kullanımı' programı BTSO Ana Hizmet Binası’nda gerçekleşti. Programın açılışında konuşan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Batmaz, dünyanın tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir hızla değiştiğini ifade etti. Ekonomideki bu değişim sürecine dikkat çeken Batmaz, teknolojik devrimlerin hızlı bir şekilde gerçekleşme eğiliminde olduğunu vurguladı ve blokzincir teknolojisini göz ardı etmenin mümkün olmadığını belirtti.

Bursa Ab Bilgi Merkezi’nden ‘Blockchain Teknolojisi’ Etkinliği (3)

BTSO'nun Ev Sahipliğinde, Blokzincir Teknolojisi Gelişimine Öncülük Eden Etkinlik

İstanbul Blockchain Woman Derneği Başkanı Ayşegül Şensoy ise eğitimin amaçlarını, blok zinciri teknolojisinin endüstrideki kullanım alanlarını ve potansiyelini anlatarak bu alanda daha fazla kullanımı teşvik etmek olduğunu belirtti. Bursa'nın bir üretim merkezi olduğunu hatırlatan Şensoy, blok zincirinin sadece finansal alanda değil, üretim alanlarında da kullanılması gerektiğini vurguladı.

Tehlike saçan metruk binalar yıkılıyor Tehlike saçan metruk binalar yıkılıyor

Siber güvenlik alanında faaliyet gösteren Dask Project'in kurucularından Cevdet Babacan, siber güvenlik ürünlerinin blok zinciri entegrasyonuyla daha spesifik ve özelleştirilmiş hale geldiğini açıkladı. Babacan, yapay zekanın kullanımıyla birlikte Endüstri 4.0'ın daha geniş bir tabana yayılma ve likiditeye ulaşma gibi konularda gerçek dünya varlıklarının kullanımının arttığını dile getirdi.

İstanbul Blockchain Woman Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Akademisyen Burcu Sakız, blok zinciri teknolojisinin ana fikrinin kripto piyasasında güven sağlamak olduğunu belirtti. İstanbul Blockchain Genel Sekreteri ve Venom Projesi Türkiye Sorumlusu Irmak Yolcu ise iş dünyasının kripto para piyasasındaki potansiyelini öğrendikten sonra bu alana nasıl adapte olabileceklerini düşüneceklerini ifade etti.

Son 22 yıldır Avrupa Birliği fonlarıyla araştırma ve geliştirme projeleri yürüten TAGES CEO’su Leyla Arsan, AB'nin Blockchain teknolojisiyle ilgili bir AR-GE fonuna sahip olduğunu belirtti. Arsan, AB'nin bu fonlarla topluma fayda sağlayacak, etki oluşturacak ve standartlarını geliştirecek projelere destek verdiğini açıkladı.

Bursa Ab Bilgi Merkezi’nden ‘Blockchain Teknolojisi’ Etkinliği (7)

Bursa Ab Bilgi Merkezi’nden ‘Blockchain Teknolojisi’ Etkinliği (6)

Bursa Ab Bilgi Merkezi’nden ‘Blockchain Teknolojisi’ Etkinliği (4)

Bursa Ab Bilgi Merkezi’nden ‘Blockchain Teknolojisi’ Etkinliği (2)

Kaynak: HABER MERKEZİ